2019 Sezon Açılışı


Kıvanç Yücebaş • Haz 25, 2019
Egesub Serbest Dalış Okulu
★★★★★

Mayıs ayı içerisinde ülkemizin en donanımlı iki serbest dalış okulu Egesub Freediving ve Life Aquatic Freediving ile Kaşta sezon açılışı kampımızı gerçekleştirdik.


Her sene geleneksel hale getirmeye çalıştığımız bu verimli antrenman günleri, genelde yaz mevsiminin sonunda yapılan Türkiye Şampiyonaları için büyük avantaj sağlıyor. Kış dönemini güçlü havuz antrenmanları ile geçirdiyseniz, eşitleme becerilerinize ve tekniğinize odaklanarak bu tarz kamplar sayesinde yeni derinliklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Daha önce yüzeysel yaptığım kış havuz antrenmanlarını bu kış biraz daha kuru statik ve karbondioksit tablolarıyla destekledim.


Bu sebeple Kaştaki bu kampta beklentimden daha fazlasını bir haftada aldım. Fakat kendi badiniz veya arkadaşınızla yaptığınız antrenmanlardan aldığınızdan çok daha fazlasını, bu tarz antrenman kamplarında alıyorsunuz. Sebebi de eğitmeninizin size sağladığı geri bildirimler sayesinde anlık olarak hatalarınızı düzeltebilme şansınız oluyor. Aldığınız eğitimin derecesi her ne olursa olsun, tekrardan gelen konfor ile tekniğinizi geliştirebiliyorsunuz. Birazdan bunun detaylarından ve neler yaşadığımdan bahsedeceğim.


Bize Kaşta en iyi koşulları sağlayan Life Aquatic Serbest Dalış Okulu ve bulunduğu Kaş Kamping, bu spor için eşsiz bir konuma sahip. Her derinliği kolaylıkla bulabileceğiniz konumda. Kamptaki arkadaşlık da ortamı belki de bu sporun en cezbedici yanlarında biri.


Bu sene daha önceki yıllardan farklı olarak bi-fin (çift palet) antrenmanıyla başlamayı tercih ettim. Tabii ki bu tarz planları kamp başlamadan önce hesaplıyorum. Dinleneceğim günleri de önceden hesaplayıp kamp planımı yapmak mental olarak beni rahatlatıyor. Böylelikle rutin bir kamp psikolojisine giriyorsunuz.

Çift palet dalışını, kampın ikinci günü sonunda bırakacağımı planlasam da verimli dalışlar devam ettikçe kamp’ın sonuna kadar çift palet antrenmanlarını sürdürdüm.


Burada kış antrenmanlarımın etkisi çok fazla. Kışın güçlü kalıp dip sürenize güvenmek size derin dalışlarda ciddi güven sağlamakta. Kamp süresince palet tekniğine ve disiplinine ek olarak, derin dalış eşitlemem de yaşadığım problemleri doğru tespitlerle aşmak, beklemediğim derinlikleri bana getirdi ve sezona bir hafta içerisinde güzel bir başlangıç yaptım. Her dalış seansı sonunda, sudan çıkmadan önce tekniğimde eksik hissettiğim noktaları çalışmak da dalış konforunuza ciddi şekilde etki etti.


Bu tarz bilgi alışverişini yapabileceğim donanımlı dostlarım ve badilerim olduğu için kendimi gerçekten şanslı hissediyorum. Kamp süresi boyunca yardımlarını esirgemeyen ve bize eşsiz konforlu bir serbest dalış ortamı yaratan öncelikle Life Aquatic Serbest Dalış Okulu Eğitmen Eğiticisi Adnan Yanbay’a, eğitmeni olduğum Egesub Serbest Dalış Okulu kurucusu L3 Eğitmeni Kemal Yayöz’e ve dostum-badim Engin Ünal’a çok teşekkür ederim.

Kıvanç Yücebaş

SSI L2 Serbest Dalış Eğitmeni

Egesub Freediving

 

Antrenman Kampı Dalış Malzemelerim

Çift Palet: Cetma – Mantra Cwt Competition

Monopalet: Molchanov (Hardness: 2)

Dalış Elbisesi: 3 mm Elios Yamamoto

Dalış Maskesi: Salvimar Noah ve Hektometer


Foto Galeri

egesub-serbest-dalış-ssi
tarafından Kemal Yayöz 23 Şub, 2022
Serbest dalış dünyası hakkında merak edilenler ve daha falzası
tarafından Kemal Yayöz 12 Eyl, 2017
Fizyolojik mekanizmaların nefes tutularak yapılan dalışlarda bilinç kaybı riski ile ilişkisi
tarafından Kemal Yayöz 24 Ağu, 2017
Hiperventilasyon nedir? Nefes tutularak yapılan aktiviteler neden tehlikelidir?
Diğer Yazılar
Share by: